MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Putrajaya

Latest News for State Putrajaya in "Politics"

Terluka dipanggil ‘pak lebai’, PAS mahu tawan kerusi Putrajaya

Masih terluka dipanggil “pak lebai”, PAS Wilayah Persekutuan mahu menghapuskan sindiran parti lawan dengan meletakkan calon di kerusi Putrajaya, yang kini dikuasai Barisan Nasional (BN).

 

Ketua Audit Negara ahli Umno Kepong

Sekali lagi Ketua Audit Negar Tan Sri Dr Madinah Mohamad menjadi tumpuan hanya beberapa hari selepas pelantikannya diumum kerajaan.

 

MP sindir Najib berlagak dengan 'kawan kaya'

Cara perdana menteri menyambut kehadiran Raja Arab Saudi Raja Salman Abdulaziz Al Saud ternyata mencolok mata pemimpin pembangkang.

 

Selepas dibidas mahu haramkan kapcai, Ku Nan beri minyak percuma

Sebulan selepas melontarkan idea mengharamkan motosikal kapcai daripada memasuki pusat bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor semalam melancarkan program minyak percuma untuk motosikal di kawasan Parlimen diwakilinya di sini.

 

SPR belum terima pemakluman rasmi

Putrajaya: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) belum menerima pemakluman rasmi daripada Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor mengenai kekosongan DUN N.01 Sungai Air Tawar, Selangor berikutan kematian Ahli DUN berkenaan, Kamarol Zaki Abdul Malik, pagi tadi.

Pengerusinya Datuk Seri Mohd Hashim Abdullah berkata, pihaknya sudah maklum mengenai laporan kematian penyandang DUN berkenaan.

Menurutnya, kekosongan luar jangka kerusi berkenaan selaras dengan peruntukan Perkara LXX (5) Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor.

BERSIH adalah rakyat

Perhimpunan BERSIH pertama yang diadakan pada November 2007 berarak ke Istana Negara dengan penyerahan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong.

 

BERSATU: Ramai mohon jadi ahli walaupun belum diluluskan RoS

Ramai yang memohon hendak menyertai Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), walaupun parti baharu itu masih menunggu kelulusan Pendaftar Pertubuhan (RoS), kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

Orang ketuk kereta saya untuk minta borang ahli - Syed

Anggota jawatankuasa protem Parti Pribumi Bersatu (BERSATU) Syed Saddiq Abdul Rahman berkata sambutan yang diberikan terhadap parti itu amat menggalakkan, malah ada individu tidak dikenali menghampirinya bagi meminta borang keahlian.

 

DAP: Bukan kami tetapi Najib pengkhianat Melayu

DAP hari ini membidas perdana menteri kerana melabel parti itu “anti-Melayu”, sebaliknya berkata Umno dan Datuk Seri Najib Razak yang mengkhianati Melayu melalui salah laku dikaitkan dengan 1MDB.

 

Dr Mahathir dakwa keluarga, rakan diasak bagi halangnya kritik Najib

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa beliau dan rakan-rakan serta keluarganya sedang 'diasak' untuk menghalang dirinya membidas dan menjejaskan imej Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.